LG razstava Stralsund, 4.8.2019

V sklopu našega boja za izpolnjevanje pogojev za uvrstitev Atlante med 30 najboljših na svetu na septemberskem svetovnem prvenstvu, smo se ta vikend podali še na en izlet v Nemčijo. Tokrat zeloooo daleč! V petek zjutraj smo namreč štartali proti severu Nemčije. Prva postaja je bila mesto Tangermünde. Tu smo se na klubu za nemške ovčarje OG Tangermünde - Elbebrücke, v soboto z Atlanto udeležili razstave, kjer je razred samic ocenjeval sodnik g. Lutz Wischalla. Za las smo zgrešili podium, saj smo osvojili 4. mesto.
Po razstavi nas je čakalo še 350km vožnje proti Baltskemu morju. Cilj je bilo mesto Stralsund. V Stralsundu je bila v nedeljo namreč organizirana naslednja LG razstava (kot vikend poprej v Plattlingu). V Atlantinem razredu, 12-18 mesecev samice je bilo prijavljenih kar 37 samic, skupno pa preko 200 psov! To je bila najmočnejša razstava po številu prijavljenih v nemčiji letošnje leto. 
Atlanta je suvereno osvojila 8 mesto in s tem najboljšo uvrstitev na LG razstavah!!! To je namreč odličen obet pred svetovnim prvenstvom! Po razstavi, nas je čakalo 1350km in 16 ur vožnje do doma, a nič hudega, s takim rezultatom v žepu, so kilometri postranskega pomena... niko atlanta tangermunde
Niko in Atlanta v soboto na OG Tangermünde-Elbebrücke, 4. mesto
laura atlanta stralsund
Laura in Atlanta v nedeljo na LG Stralsund, 8. mesto izmed 37 v krogu!!! Hvala ti Laura, za perfektno vodenje!blaz atlanta stralsund
Na hitro, pred odhodom domov smo skočili še do morja, za eno spominsko fotografijo! Blaž in Atlanta, 4.8.2019...
Čaka nas še ena razstava, 31.8.2019 v kraju Bad-Boll, in nato svetovno prvenstvo v Nürnbergu. Komaj že čakamo!

LG razstava Plattling, 28.7.2019

V nedeljo, 28. 7. 2019 smo se na bavarskem v Nemčiji, v mestu Plattling, udeležili specialne razstave za nemške ovčarje. Razstava je bila tipa LG - "Landesgruppe schau", kar v praksi pomeni da velja več kot običajne (klubske) razstave. Tu, na regijsko razstavo, se namreč prijavijo vsi tisti, ki jeseni na svetovnem prvenstvu ciljajo na najvišja mesta. To pomeni večje število psov, s tem višjo kvaliteto, in seveda večjo konkurenco... Brez posebnih pričakovanj smo prijavili 2 naši samici, Atlanto in Geo. Atlanta je v močnem razredu (12-18 mesecev samice), med 26 (!!!) ki so bili v ringu, osvojila odlično 9 mesto in najvišjo možno oceno! Gea pa je v razredu delovnih samic, osvojila fantastično 2 mesto!!!! Imamo viceprvakinjo regije Bayern - Süd, torej.  To je za našo majhno psarno seveda izjemen dosežek. Vsi neuspehi, vsa odrekanja zavoljo treningov, neštete ure, kilometri, neprespane noči, trud... V trenutku pozabljeni. Hvala vsem, ki nam kakorkoli pomagate, se posebej pa hvala tebi, Patricija. Brez tebe, tega ne bi bilo...otvoritev plattling
Otvoritev
natalie atlanta
Natalie in Atlanta
natalie atlanta2
Natalie in Atlanta, tik pred začetkom, napetost narašča
natalie atlanta plattling1
Izdatno gibanje naše Atlante, ki nam je prineslo super uvrstitev!
natalie gea3
Natalie in Gea v elementu
natalie gea plattling2
Ocenjevanje v stoji...
podium 2
Bravo Gea, moja najboljša!!!!
podium 3
Viceprvakinja regije Bayern-Süd, razred delovnih samic...!

Razstava, KD Roma, 20.7.2019

Včeraj je na KD Roma v Borejcih potekala letošnja 4. specialna razstava za nemške ovčarje v Sloveniji. Sodil je Tomas Fritsche.
Prijavili smo oba mlada psa, ki ji imamo v naši psarni.
Wreni Golobova, razred 6-9 mesecev samice - 5. mesto
Waiko Golobov, 6-9 mesecev samci, dolga dlaka - 1. mesto

Wreni potrebuje še malo treninga, Waiko pa je bil super!
Velika hvala moji prijateljici iz Avstrije, Katharini Kirnbauer za vodenje Wreni oz Waikota. :)
waiko kd roma
Waiko Golobov

Wreni kathi roma
Wreni Golobova in Katharina

Xan Golobov

Kaja nam je poslala sliko njenega navihančka, ki uživa svoje življenje skupaj z njegovo prijateljico Tio.
Xan Golobov (Odax Golobov x Uta Golobova)
xan tia

Odax Golobov - Körung opravljen!

Včeraj, v soboto 15.6.2019 sva z mojim Odaxom opravila z še zadnjim koščkom mozaika ki nama je manjkal do "popolnosti". V Malih Bakovcih, na poligonu kinološkega društva Triglav sva opravila nemški vzrejni pregled, oziroma po nemško - "körung". Sestavni del tega vzrejnega pregleda je ne le ocena zunanjosti, temveč tudi preizkus borbenosti in poguma psa. S tem se ohranja nek nivo kvalitete pri psih, saj se plašne, nesamozavestne pse iz vzreje izloča. 
Odax je svoje delo opravil z odliko, na koncu se je še celo tako zabaval da je rabil 3 povelja, da je izpustil "barabo". :) 
Hvala Romanu za korektno markiranje, in hvala vsem ki ste nama pomagali s treningi. Predvsem Patricija, in obema mojima markerjema s katerima delam - Janez in Žiga. Pa seveda hvala organizatorju za lepo izpeljano prireditev. 

Odax ima zdaj tako opravljeno: 

Slikanje kolkov in komolcev, z najboljšimi možnimi rezultati, potrjeni iz nemčije: "HD - normal, ED - normal"
DNK analizo prednikov, ki je potrjena: "geprüft"
Opravljen nižji izpit BH, na katerem sva osvojila vse možne točke: 100/100
Opravljen izpit BGH1 (na tekmi šolanih psov za pokal Vomar) z 88/100 točk.
Opravljen višji izpit, IPO1, z oceno dobro: (88/81/81)
In poleg slovenskega, zdaj tudi nemško vzrejno dovoljenje, ki je za stopničko višje od našega in velja po celem svetu, ne le v Sloveniji.  


Bravo mali moj, razturaš! :)