Pričakovana legla 2020

V mesecu novembru smo bili zelo pridni, in zaradi paritvenih kombinacij opravili čez 6000 kilometrov po Nemčiji. 3 naše najboljše samičke, smo peljali na paritve k 3 različnim, odličnim samcem ki imajo odlično anatomijo in še boljše karakterje. Pričakujemo, da bodo psi odlični razstavni psi, psi za šolanje ali pa samo družinski psi. Trenutno sicer še držimo pesti, da bodo vse tri tudi imele mladičke. Le te, pa pričakujemo konec januarja oziroma v začetku februarja, za oddajo pa bodo dovolj stari konec meseca marca. Več informacij na 041 422 165 (Blaž). 
exiyangogeaquaxopalquenn

Revija Kinolog - intervju

Ob obilici dela z našimi psi, smo pozabili povedati, da je v julij-avustovski številki revije Kinolog, bil objavljen članek oziroma intervju z nami. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil gospe Metki Bartol, ki se je spomnila na nas, da je nastal ta lep intervju. Spodaj objavljamo celoten intervju....
intervju kinolog 1
intervju kinolog 2

Slovenska glavna vzrejna razstava, Maribor 28.9.2019

V soboto, 28.9.2019 se je na KD Maribor v organizaciji kluba KDNOS, odvila letošnja glavna (vzrejna) razstava za nemške ovčarje v Sloveniji (oziroma tako imenovani "SLO Sieger 2019"). Prijavljenih je bilo skupno čez 150 psov, kar je za naše razmere zelo lepa številka, sodelujoči pa so prišli kar iz 12 držav! Sodil je gospod Jürgen Maibüchen iz Nemčije.
Ker smo letos sodelovali tudi pri organizaciji, je bilo zadnje tedne časa za treninge malce manj, zato smo prijavili le dve psički, ki sta osvojili naslednje rezultate:
Atlanta Team Tierras Charras (razred 18-24 mesecev) - SG 2 (prav dobro 2)  in
Gea Golobova (razred delovnih) - V2 (odlično 2), ter najboljšo obrambo med samicami!  
S tem se je za našo psarno tudi končala letošnja razstavna sezona, ki je bila naporna, kot še nobena do sedaj. Velika in iskrena hvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k temu, da je bila sezona 2019 tudi tako uspešna kot še nobena do zdaj, in da nam bo ostala v čudovitem spominu! 
atlanta sieger mb
Atlanta Team Tierras Charras, drugo mesto
gea stane sieger
Gea in Stane v akciji. Hvala za vodenje, Stane!
gea poleg sieger
Gea - prosta vodljivost
sezona2019
Sezona 2019, uspešno zaključena. Pokali iz sodelovanja na razstavah v Nemčiji, Avstriji in Sloveniji. Skupno opravljenih okoli 10.000 km. :) 


In še posnetek preizkusa poguma oziroma obrambe - Gea Golobova!

BSZS - Glavna nemška vzrejna razstava, Nurmberg 2019

V nedeljo se je končala najmočnejša razstava za nemške ovčarje na svetu. Dogodek, na katerega smo se pripravljali praktično celo sezono. Kaj povedati?
Za nas (zame), je bila letošnja posebno. Z našo Atlanto smo sodelovali kot razstavljalci, prvič sem tudi vodil psa v ringu, na velikem stadionu. Ob tem se zahvaljujem mojemu prijatelju Jürgenu Manserju, ki mi je to nalogo zaupal. Upam, da sem zaupanje tudi upravičil.
Na pot smo se odpravili že v četrtek zjutraj, saj je od dopoldneva že potekal prevzem štartnih številk in vpis v tabele za termin posamezne predstavitve pred sodnikom. Po opravljeni posamični predstavitvi v petek, je sledilo še ocenjevanje v ringu v soboto, in finale v nedeljo zjutraj.
Atlanta je bila v razredu 12-18 mesecev samic. Na koncu, je bila izmed skoraj 300 prijavljenih psic v njenem razredz, uvrščena na 54 mesto z najvišjo možno oceno, prav dobro. Glede na ves trud in rezultate skozi sezono, smo pričakovali nekaj mest boljše, a smo tudi s tem zadovoljni. Končali smo v prvem ringu (sodnik glede na kvaliteto razdeli pse v posamezne skupine oziroma "ringe" - prvi je vedno najkvalitetnejši), Atlanta pa se je predstavila odlično in glede na njeno obnašanje v krogu mislim da nebi mogla biti boljše pripravljena. Ob tem tudi velika hvala njenemu vodniku Marcosu, ki se je izkazal ne le kot perfekten vodnik (borili smo se in tudi pridobili nekaj mest) temveč tudi kot človek velikega srca. Lep občutek je poznati dobre ljudi iz različnih koncev sveta.
Tekmovanje ima svoj čar, a spletanje prijateljstev, druženje in uživanje ob hobiju, psih ki jih imamo radi... to je to.
Hvala mojemu očetu, ki je kljub temu da je že malce v letih, zbral moči in se odpravil z mano na pot, samo zato da bi lahko bil zraven za podporo.
Hvala, ata.
Hvala tudi Patriciji, za vso pomoč z Atlanto. Hvala moji sestri in moji čudoviti Petri, ki sta tačas skrbeli za pse. Pravzaprav, brez podpore celotne družine, ne bi šlo... Hvala vsem, ker vas imam. 
marcos atlanta bszs 2
Marcos Lopez in Atlanta, čakamo na začetek...
 blaz quenn nachkommen 2
Blaž in Nency de L'Etang Willersin
stadion bszs 2
Pogled ob vstopu na stadion nogometnega kluba Nürnberg FC, kjer se je dogodek odvijal. V skupini potmstva psa Quenn von der Piste Trophe, je bilo skupno 36 psov.
Takole pa izgleda, če ste gledalec. :) 

OG Razstava Paderborn, 1.9.2019

1. septembra smo se spet odpravili v Nemčijo, v mesto Pderborn. Za sodelovanje na nemški vzrejni razstavi je namreč potrebno izpolniti določene kvote, in to je bila še zadnja priložnost, pred svetovnim prvenstvom, kot tudi rečemo nemški vzrejni razstavi. 
V Paderbornu smo z našo Atlanto sodelovali na razstavi, kjer jo je gospod sodnik, Wilhelm Nordsieck, izmed 13 samic v krogu uvrstil na odlično 4. mesto. Hvala Viktorju Golownitschu za odlično vodenje naše Atlante!
Čez teden dni pa se že začne dogodek vseh dogodkov za lepotne nemške ovčarje - Bundessiegerzuchtschau 2019, v Nurmbergu. Komaj čakamo!
atlanta viktor paderborn